Τηγανίτες με μήλα
Υλικά
- 5 μήλα
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
- 2 αυγά
- 1/2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 φλιτζάνια γάλα
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Ζάχαρη για το πασπάλισμα
- Κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα μήλα, αφαιρείτε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια και τα κόβετε σε στρογγυλές ροδέλες. Τις βάζετε σε μια λεκάνη, τις πασπαλίζετε με τη μισή ζάχαρη, ρίχνετε το χυμό λεμονιού, το κονιάκ και τις αφήνετε για 1/2 ώρα. Βάζετε σε μια λεκάνη τα αυγά και τα χτυπάτε. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη, το βούτυρο και εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι και το μπέικιν. Τα ανακατεύετε, ώσπου να γίνει ένας χυλός. Τον σκεπάζετε και τον αφήνετε για 1/2 ώρα. Βάζετε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι να κάψει. Παίρνετε τις ροδέλες μήλου μία μία, τις βουτάτε στο χυλό και τις ρίχνετε στο τηγάνι. Αφήνετε να φουσκώσουν οι τηγανίτες και να ροδίσουν. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τις στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας, τις τοποθετείτε σε πιατέλα και τις πασπαλίζετε με ζάχαρη και κανέλα.