Τηγανίτες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τηγανίτες

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • αλεύρι μαλακό
  • 1 κουταλιές σούπας νωπή μαγιά
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού (περίπου 1 ποτήρι)

Για το σιρόπι:

  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια μέλι
  • λίγο νερό
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • σκόνη κανέλας

Εκτέλεση

  1. Διαλύετε τη μαγιά στο νερό. Προσθέτετε το αλεύρι και το ξύσμα του πορτοκαλιού και δουλεύετε μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη (όχι σφιχτή). Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει. Ετοιμάζετε σιρόπι με τη ζάχαρη, το μέλι και λίγο νερό. Αφήνετε να κρυώσει.
  2. Βάζετε ένα κουτάλι της σούπας σε ένα ποτήρι γεμάτο με κρύο νερό. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Παίρνετε λίγη ζύμη με το βρεγμένο κουτάλι (για να μην κολλάει) και τη ρίχνετε στο καυτό λάδι. Τηγανίζετε και από τις δυο πλευρές. Τοποθετείτε τις ζεστές τηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί. Περιχύνετε με κρύο σιρόπι και πασπαλίζετε με λίγη κανέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης