Τηγανητό κοτόπουλο με παρμεζάνα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τηγανητό κοτόπουλο με παρμεζάνα

για 3 άτομα

  • Yield: 3

Υλικά

  • 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, περίπου 750 γραμμάρια
  • 3 φλιτζάνια γαλέτα
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε λωρίδες, τα αλατοπιπερώνετε και τα περνάτε από το αλεύρι. Ανακατεύετε τη μισή ποσότητα παρμεζάνας με τη γαλέτα. Χτυπάτε τα αυγά με 2 κουταλιές σούπας νερό. Βουτάτε τα φιλετάκια του κοτόπουλου στα χτυπημένα αυγά, τα στραγγίζετε και τα περνάτε από τη γαλέτα με την παρμεζάνα. Ζεσταίνετε το σπορέλαιο και τηγανίζετε τα φιλετάκια μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα. Τα βγάζετε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν, τα πασπαλίζετε με την παρμεζάνα που περίσσεψε και τα σερβίρετε.
  • Author: Aggela

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 600

 

Leave a Reply