Τηγανητό κοτόπουλο με παρμεζάνα
για 3 άτομα
- Yield: 3
Υλικά
- 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, περίπου 750 γραμμάρια
- 3 φλιτζάνια γαλέτα
- 3 αυγά
- 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε λωρίδες, τα αλατοπιπερώνετε και τα περνάτε από το αλεύρι. Ανακατεύετε τη μισή ποσότητα παρμεζάνας με τη γαλέτα. Χτυπάτε τα αυγά με 2 κουταλιές σούπας νερό. Βουτάτε τα φιλετάκια του κοτόπουλου στα χτυπημένα αυγά, τα στραγγίζετε και τα περνάτε από τη γαλέτα με την παρμεζάνα. Ζεσταίνετε το σπορέλαιο και τηγανίζετε τα φιλετάκια μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα. Τα βγάζετε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν, τα πασπαλίζετε με την παρμεζάνα που περίσσεψε και τα σερβίρετε.
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 600