ΤΗΓΑΝΟΠΙΤΕΣ
για 12 πίτες
Υλικά
- 3 χοντρά φύλλα σπιτικά (βλέπε ζύμες, ψωμιά)
- 250 γραμμάρια Κασέρι τριμμένο
- 100 γραμμάρια ανθότυρο τριμμένο
- 100 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί τριμμένο
- 3 αυγά
- 4 κουταλιές σούπας γάλα
- 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- βούτυρο ή μαργαρίνη για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε το κασέρι με το ανθότυρο, το κατσικίσιο τυρί, το μαϊντανό και τα 2 αυγά χτυπημένα ελαφρά. Βουτυρώνατε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Κόβετε το κάθε φύλλο σε 4 φαρδιές λωρίδες. Βάζετε στις λωρίδες τη γέμιση, διπλώνετε σε τρίγωνα και κλείνετε τις πίτες, πιέζοντας καλά με τα δάχτυλα σας. Χτυπάτε το τρίτο αυγό με το γάλα και ραντίζετε τα τρίγωνα με το μείγμα. Ζεσταίνετε το τηγάνι και τα ψήνετε αρχικά σε δυνατή φωτιά 2′.
- Έπειτα χαμηλώνετε και τηγανίζετε τις πίτες από την άλλη πλευρά. Τις σερβίρετε ζεστές.