Το τιραμισού με ινδοκάρυδο είναι ένα υπέροχο γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους λάτρεις της εξωτικής γεύσης. Αυτή η συνταγή σας προσφέρει μια πρωτότυπη εκδοχή του κλασικού τιραμισού με την προσθήκη του αρωματικού ινδοκάρυδου. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας για να δημιουργήσετε αυτό το εξαιρετικό επιδόρπιο.
PrintΤιραμισού με ινδοκάρυδο
Άλλη μια συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό, τιραμισού με ινδοκάρυδο. Μια γλυκιά πρόταση για σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και καλή επιτυχία.
- Total Time: 40 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 100 γραμμάρια μπισκότο σαβουαγιάρ
- 400 γραμμάρια ρικότα ή άλλο τυρί κρέμα
- 100ml κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 70 γραμμάρια ινδική καρύδα φρεσκοτριμμένη
- 400 γραμμάρια φρούτα του δάσους ανάμεικτα, πλυμένα και καθαρισμένα
- 100ml. ρούμι
- λίγη κανέλα σε σκόνη
- 8 κουταλιές σούπας γλυκό βύσσινο ή κεράσι
Εκτέλεση
- Στραγγίζετε καλά τα γλυκά του κουταλιού και κρατάτε το σιρόπι τους.
- Σ’ ένα μπολ χτυπάτε το τυρί με τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο αφράτο μείγμα. Προσθέτετε τα 50 γραμμάρια από την ινδική καρύδα και ανακατεύετε απαλά.
- Αραιώνετε το ρούμι σε ίση ποσότητα νερού και βυθίζετε σ’ αυτό το μείγμα ένα ένα τα σαβουαγιάρ. Κατόπιν στρώνετε τα μισά μπισκότα σε μπολ. Απλώνετε το μισό από το μείγμα του τυριού και τα μισά φρούτα του δάσους.
- Περιχύνετε με σιρόπι από τα γλυκά του κουταλιού. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία βάζοντας τις ίδιες στρώσεις σαβουαγιάρ, μείγμα τυριού και σιρόπι. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ινδική καρύδα και την κανέλα.
- Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 10 mins
- Category: Γλυκό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική