Τιραμισού
για 4-6 άτομα
Υλικά
- 2 πακέτα μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα (
- 400 γραμμάρια συνολικά)
- 2 φλιτζάνια φυτική κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
- 1 πακέτο (
- 400 γραμμάρια) σαβαγιάρ
- 1 κουταλιές σούπας του γλυκού σκόνη στιγμιαίου καφέ
- 4–5 κουταλιές σούπας κακάο
Εκτέλεση
- Βάζετε το μασκαρπόνε και τη φυτική κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε στη χαμηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά. Διαλύετε τον καφέ σε 1 φλιτζάνια κρύο νερό. Σπάζετε τα σαβαγιάρ σε μικρότερα κομμάτια. Παίρνετε ένα βαθύ μεγάλο μπολ και στρώνετε τα μισά σαβαγιάρ. Τα περιχύνετε με τη μισή ποσότητα καφέ. Ρίχνετε τη μισή ποσότητα από το μείγμα μασκαρπόνε και κρέμας. Βάζετε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, περιχύνετε με τον καφέ που περίσσεψε και τα σκεπάζετε με την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το κακάο και διατηρείτε το τιραμισού στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.