Το μαγικό κεικ 3 στρώσεων είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και γευστικό κέικ. Η κρέμα που ενώνει τις 3 στρώσεις του κέικ είναι πολύ βελούδινη και κρεμώδης, και η γεύση της είναι μοναδική. Το κέικ αυτό είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.
PrintΤο μαγικό κεικ 3 στρώσεων
Το μαγικό κεικ 3 στρώσεων. Μια πολύ ιδιαίτερη και γευστική συνταγή.
- Total Time: 70 mins
- Yield: 12
Υλικά
- 4 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 3/4 κούπες ζάχαρη
- 130 γραμ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
- 1/2 κουταλιές γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κούπες γάλα χλιαρό
Εκτέλεση
- Χτυπάτε τα ψίχουλα ζάχαρης στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο μείγμα,
- Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, αφού το αφήσουμε να γίνει χλιαρό, προσθέτουμε την βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Ρίξτε το αλεύρι και κτυπήστε με χαμηλή ταχύτητα.
- Συνεχίζοντας να χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνετε σιγά-σιγά το χλιαρό γάλα.
- Σε ένα άλλο, καθαρό κύπελλο, χτυπήστε τα ασπράδια αυγών σε μια σφιχτή μαρέγκα.
- Προσθέστε τη μαρέγκα στο μείγμα κέικ και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί σωστά.
- Το μείγμα μας θα είναι πολύ αραιό, και θα μοιάζει κομμένο, αλλά δεν έχει σημασία.
- Απλώστε λάδι σε ένα τετράγωνο φύλλο ψησίματος 20×20 και ρίξτε μέσα στο μίγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Σε 30 λεπτά ξεκινάμε τον έλεγχο του κέικ. Μόλις αρχίσει να χρυσίζει, καλύψτε ελαφρά με ένα κομμάτι φύλλου αλουμινίου και συνεχίστε να ψήνετε μέχρι το μείγμα στο ταψί να να είναι σταθερό και το κέικ είναι σταθερό και όχι να κουνιέται σαν ζελέ.
- Όταν είναι έτοιμο, αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 3-4 ώρες πριν το κόψετε σε κομμάτια.
- Φυλάσσεται σε κλειστό δοχείο στο ψυγείο για 5-6 ημέρες.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 50 mins
- Category: γλυκό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ευρωπαϊκή