Το ραβανί της Θεοδώρας – ένα υπέροχο γλυκό για όλους

Ενα εξαιρετικό ραβανί από την φίλη μας Θεοδώρα που την προτείνουμε χωρίς δισταγμό!

Το ραβανί είναι ένα υπέροχο γλυκό που συνδυάζει σιρόπι και τεχνική. Εμείς σας δίνουμε μια συνταγή της φίλης μας Θεοδώρας που μας έκανε εξαιρετική εντύπωση και την συνιστούμε σε όλους. Καλή επιτυχία!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Το ραβανί της Θεοδώρας

Το συγκεκριμένο ραβανί το συνιστώ ανεπιφύλακτα διότι το δοκίμασα και είναι εξαιρετικό! Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η φίλη μας Θεοδώρα την οποία και ευχαριστούμε πολύ.

  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 12

Υλικά

  • 1 Κούπα σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 Κούπα αλεύρι
  • 1 μπέϊκιν
  • 1 βανίλια
  • 1 Μικρό γάλα εβαπορέ
  • Για το σιρόπι
  • 3 ποτήρια νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε 1 κούπα σιμιγδάλι, 1 κούπα αλεύρι και το 1 μπέϊκιν σε ένα μεγάλο μπώλ.
  2. Αδειάζουμε το γάλα εβαπορέ σε ένα ποτήρι
  3. Στο μίξερ χτυπάμε 3 αυγά και 3/4 του ποτηριού ζάχαρη. Τα χτυπάμε πολύ καλά και μετά ρίχνουμε μια κουταλιά από το προηγούμενο μείγμα του αλευριού-σιμιγδαλιού μαζί με μια κουταλιά γάλα. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
  5. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  6. Κόβουμε τα κομμάτι που θέλουμε και ρίχνουμε πάνω στο ταψάκι το μισό σιρόπι.
  7. Το αφήνουμε να “κάτσει” για μισή ώρα
  8. Τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Notes

  • Είναι αρκετά φτωχό σε λίπη, οπότε αποτελεί ένα ελαφρύ γλυκό για αυτούς που θέλουν να αποφύγουν τις υψηλές ποσότητες λιπαρών.

Προσοχή: Τα διατροφικά στοιχεία ενδέχεται να ποικίλουν ανάλογα με τη συγκεκριμένη συνταγή, τις ποσότητες υλικών και τις επιλογές που κάνετε κατά την προετοιμασία.

Το πιο ακριβές διατροφικό προφίλ θα πρέπει να υπολογιστεί βάσει της συγκεκριμένης συνταγής που χρησιμοποιήσατε.

  • Author: Greekouzina
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 20
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 150
  • Fat: 2-3 gr
  • Carbohydrates: 30 gr
  • Protein: 3 gr

Keywords: Ραβανί, ρεβανί, Θεοδώρας, γλυκό,

Leave a Reply