Τόνος αλά Ιταλικά
Υλικά
- 4 φιλέτα από κατεψυγμένο ή φρέσκο τόνο, περ. από 200 γραμμάρια
- 1 κ. γ. σκόνη σκόρδο
- 1 κουταλιές γλυκού δυόσμος
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός
- 1 1/2 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- 6 κουταλιές σούπας λάδι
- 2 κουταλιές σούπας ξίδι
- αλάτι
- 1 κύβο βοδινό
- 40 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε το λάδι, ξύδι, τριμμένη ρίγανη, δυόσμο, σκόρδο και μαϊντανό ψιλοκομμένο και 1 κύβο βοδινό τριμμένο. Βάζετε τα φιλέτα ψαριού (αφού ξεπαγώσετε τα κατεψυγμένα) σ’ ένα μπολ με το μίγμα λαδιού και τ’ αφήνετε περ. 1 ώρα, γυρίζοντας το πότε πότε. Στραγγίζετε μετά το ψάρι χωρίς να το σκουπίσετε. Το βάζετε στη σχάρα και το ψήνετε στο γκριλ. Περ. 8 λεπτά από κάθε πλευρά, ενώ το αλείφετε πολλές φορές με τη μαρινάτα. Μοιράζετε το βούτυρο σε 4 κομμάτια. Σερβίρετε το ψάρι σε πιάτα και το σερβίρετε αμέσως με το βούτυρο. Σερβίρετε μαζί φρέσκο, γαλλικό ψωμί, μάραθο αχνιστό ή σαλάτα από μάραθο και ντομάτες και πατάτες ψητές με αρωματικό βούτυρο. Για ποτό διαλέξτε ξηρό άσπρο κρασί (π.χ. ιταλικό).