Τόνος αλά Ιταλικά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τόνος αλά Ιταλικά

Υλικά

  • 4 φιλέτα από κατεψυγμένο ή φρέσκο τόνο, περ. από 200 γραμμάρια
  • 1 κ. γ. σκόνη σκόρδο
  • 1 κουταλιές γλυκού δυόσμος
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 1 1/2 κουταλιές γλυκού ρίγανη
  • 6 κουταλιές σούπας λάδι
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι
  • αλάτι
  • 1 κύβο βοδινό
  • 40 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε το λάδι, ξύδι, τριμμένη ρίγανη, δυόσμο, σκόρδο και μαϊντανό ψιλοκομμένο και 1 κύβο βοδινό τριμμένο. Βάζετε τα φιλέτα ψαριού (αφού ξεπαγώσετε τα κατεψυγμένα) σ’ ένα μπολ με το μίγμα λαδιού και τ’ αφήνετε περ. 1 ώρα, γυρίζοντας το πότε πότε. Στραγγίζετε μετά το ψάρι χωρίς να το σκουπίσετε. Το βάζετε στη σχάρα και το ψήνετε στο γκριλ. Περ. 8 λεπτά από κάθε πλευρά, ενώ το αλείφετε πολλές φορές με τη μαρινάτα. Μοιράζετε το βούτυρο σε 4 κομμάτια. Σερβίρετε το ψάρι σε πιάτα και το σερβίρετε αμέσως με το βούτυρο. Σερβίρετε μαζί φρέσκο, γαλλικό ψωμί, μάραθο αχνιστό ή σαλάτα από μάραθο και ντομάτες και πατάτες ψητές με αρωματικό βούτυρο. Για ποτό διαλέξτε ξηρό άσπρο κρασί (π.χ. ιταλικό).
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply