Τόνος με Πικάντικη Σάλτσα: ένας εκρηκτικός συνδυασμός

Τόνος με Πικάντικη Σάλτσα

Τόνος με Πικάντικη Σάλτσα: Το σημερινό μας κερασάκι στην γαστρονομική σας απόλαυση και αυτή είναι μια εξαιρετική συνταγή που συνδυάζει την πλούσια γεύση του τόνου με μια εκρηκτική πινελιά πικάντικης σάλτσας, δημιουργώντας ένα απολαυστικό γευστικό ταξίδι. Η ετοιμασία είναι απλή και γρήγορη, καθιστώντας αυτήν τη συνταγή ιδανική για ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια εκπληκτική συνδυαστική γεύση που θα κερδίσει τις καρδιές και τους ουρανίσκους!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τόνος με Πικάντικη Σάλτσα

Άλλο ένα πολύ νόστιμο πιάτο που σας προτείνουμε για σήμερα. Ο τόνος είναι ένα πολύ εύγευστο αλλά και θρεπτικό ψάρι και η σημερινή μας πρόταση το απογειώνει. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και καλή επιτυχία!

  • Total Time: 30 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 1 κουταλιές γλυκού λάδι
  • 4 φέτες τόνος (800 γραμμάρια)
  • Πικάντικη σάλτσα ντομάτας:
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 425 γραμμάρια ντοματάκια κονσέρβα ψιλοκομμένα
  • 1 μέτρια κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 κουταλιές γλυκού μπούκοβο
  • 1 φλιτζάνια μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • λάδι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1/2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • 1/4 φλιτζάνια γλυκό κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιές σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι και σωταρετε τον τόνο μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Κρατήστε τον ζεστό. Σερβίρεται μαζί με την Πικάντικη Σάλτσα Ντομάτας.

Πικάντικη σάλτσα ντομάτας:

  1. Ζεστάνετε το λάδι στο ίδιο τηγάνι και σωταρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατώνοντας μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε τα ντοματάκια και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα μέχρι να δέσει η σάλτσα (περίπου 20 λεπτά). Αφαιρέστε τα δαφνόφυλλα πριν σερβίρετε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης