Τόνος με πράσινη σαλάτα, μάνγκο και ελιές

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τόνος με πράσινη σαλάτα, μάνγκο και ελιές

20 λεπτά ΕΥΚΟΛΟ για 4 άτομα

Υλικά

  • 4 φιλέτα τόνου (150 γραμμάρια περίπου το καθένα)
  • 100 γραμμάρια φρέσκα φασολάκια βρασμένα
  • 4 μικρές ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
  • 2 μικρά μαρούλια κατσαρά, κομμένα με το χέρι σε μικρά κομμάτια
  • 1 μικρό μάνγκο ξεφλουδισμένο, σε κυβάκια
  • 1 χούφτα μαύρες ελιές
  • 12 μικρές πατάτες βρασμένες και κομμένες στα τέσσερα
  • 4 αυγά βρασμένα σφιχτά και κομμένα στα τέσσερα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το ντρέσινγκ:

  • 6 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιές γλυκού μουστάρδα
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι από λευκό κρασί

Εκτέλεση

  1. Μοιράζετε το μαρούλι, τις πατάτες, τα αυγά.
  2. τα φασολάκια, τις ντομάτες, το μάνγκο και τις
  3. ελιές σε τέσσερα πιάτα.
  4. Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικο τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα τόνου, τα λαδώνετε ελαφρά, τα ψήνετε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά και τα βγάζετε στην άκρη μέχρι να σερβίρετε.
  5. Τοποθετείτε τα φιλέτα πάνω στη σαλάτα και ετοιμάζετε το ντρέσινγκ αναμιγνύοντας καλά όλα τα υλικά με ένα πιρούνι. Περιχύνετε το ψάρι και
  6. τη σαλάτα και σερβίρετε αμέσως.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης