Τόνος με πράσινη σαλάτα, μάνγκο και ελιές
20 λεπτά ΕΥΚΟΛΟ για 4 άτομα
Υλικά
- 4 φιλέτα τόνου (150 γραμμάρια περίπου το καθένα)
- 100 γραμμάρια φρέσκα φασολάκια βρασμένα
- 4 μικρές ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
- 2 μικρά μαρούλια κατσαρά, κομμένα με το χέρι σε μικρά κομμάτια
- 1 μικρό μάνγκο ξεφλουδισμένο, σε κυβάκια
- 1 χούφτα μαύρες ελιές
- 12 μικρές πατάτες βρασμένες και κομμένες στα τέσσερα
- 4 αυγά βρασμένα σφιχτά και κομμένα στα τέσσερα
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το ντρέσινγκ:
- 6 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλιές γλυκού μουστάρδα
- 2 κουταλιές σούπας ξίδι από λευκό κρασί
Εκτέλεση
- Μοιράζετε το μαρούλι, τις πατάτες, τα αυγά.
- τα φασολάκια, τις ντομάτες, το μάνγκο και τις
- ελιές σε τέσσερα πιάτα.
- Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικο τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα τόνου, τα λαδώνετε ελαφρά, τα ψήνετε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά και τα βγάζετε στην άκρη μέχρι να σερβίρετε.
- Τοποθετείτε τα φιλέτα πάνω στη σαλάτα και ετοιμάζετε το ντρέσινγκ αναμιγνύοντας καλά όλα τα υλικά με ένα πιρούνι. Περιχύνετε το ψάρι και
- τη σαλάτα και σερβίρετε αμέσως.