τορτελίνια κρέατος με σάλτσα μελιτζάνας
Υλικά
- 400 γραμμάριατορτελίνια κρέατος
- 8 κουταλιές σούπας λάδι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
- 400 γραμμάρια μελιτζάνες (χωρίς τη φλούδα), κομμένες σε κύβους
- 600 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιές γλυκού φρέσκο βασιλικό (ή 1/2 κουταλιές γλυκού ξερό)
- 4 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
- 1 /2 ποτήρι νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κουταλιές γλυκού. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βάζετε τις μελιτζάνες σε αλάτι για 1/2 ώρα. Τις ξεβγάζετε καλά. Ζεσταίνετε το λάδι, τηγανίζετε ελαφρά τις μελιτζάνες και προσθέτετε τις πιπεριές και το σκόρδο. Ρίχνετε το κρεμμύδι και τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τον κύβο και το νερό. Τα αφήνετε να βράσουν για 10′, ρίχνετε το βασιλικό και τα αφήνετε για 1′ ακόμα. Σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει μια ελαφριά βράση, σβήνετε τη φωτιά. Περιχύνετε τα τορτελίνια με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με μπόλικο τυρί και σερβίρετε αμέσως.