Τορτελίνια με μανιτάρια και λευκή σάλτσα
Υλικά
- 80 γραμμάρια βούτυρο
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 750 γραμμάρια μανιτάρια πλευρότους σε κομματάκια
- 1/2 φλιτζάνια λευκό ξηρό κρασί
- 300ml κρέμα γάλακτος
- 1/3 φλιτζάνια φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 750 γραμμάρια φρέσκα τορτελίνια
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το βούτυρο σ’ ένα μεγάλο τηγάνι. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα μανιτάρια και το κρασί και αφήστε τα να βράσουν για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίξτε την κρέμα και αφήστε τη να βράσει για 5 λεπτά μέχρι να πηχτώσει. Τέλος, προσθέστε το μαϊντανό.
- Στο μεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν και στραγγιστέ τα. Σερβίρετε, περιχύνοντας τα με τη σάλτσα.