200 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
1 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
1/2 φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια φρεσκοτριμμένη γραβιέρα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα τορτελίνια και τα σουρώνετε. Λιώνετε το μισό βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμυδάκια μαζί με τα μανιτάρια για 3′ περίπου, ή μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος λίγο λίγο και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Προσθέτετε το τυρί, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια.
Σερβίρετε τα τορτελίνια και τα περιχύνετε με τη σάλτσα.