Τοστάδας

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τοστάδας

30 καναπεδάκια

Υλικά

  • 5 τορτίγιες
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 300 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 45 σταγόνες ταμπάσκο
  • 1/2 φλιτζάνια γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 φλιτζάνια χυμό ντομάτας ελαφρώς συμπυκνωμένο
  • 3036 μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι κομμένες στα τέσσερα
  • 2 μαρουλόφυλλα ψιλοκομμένα
  • 45 κουταλιές σούπας τυρί γκούντα ξυσμένο

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τις τορτίγιες σε 6 κομμάτια (όπως κόβουμε την πίτσα). Σε τηγάνι ζεσταίνετε λίγο λάδι και τηγανίζετε λίγο λίγο τα κομμάτια την τορτίγια μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν κριτσανιστά. Όσα τριγωνάκια γίνονται τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι, τα βάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί και το κρατάτε ζεστό μέχρι να γίνουν και τα υπόλοιπα.
  2. Για κάθε νέα τηγανιά συμπληρώστε λίγο λάδι στο τηγάνι αν χρειάζεται. Σ’ ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνετε λίγο λάδι και τσιγαρίζετε τον κιμά με το κρεμμύδι μέχρι να καφετίσει ο κιμάς. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνετε στη φωτιά άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζετε λίγο από το μίγμα του κιμά πάνω σε κάθε τριγωνάκι. Πασπαλίζετε με τυρί, ψιλοκομμένο μαρούλι και κομμάτια ελιάς και σερβίρετε αμέσως.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply