Τουρλού
Υλικά
- 3 μελιτζάνες αργείτικες
- 2 πιπεριές
- 250 γραμμάρια μπάμιες
- 250 γραμμάρια φασολάκια
- 3 κολοκυθάκια
- 2 πατάτες
- 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνια λάδι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιές σούπας ξίδι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα πλένετε. Βάζετε τις μπάμιες σε ένα ταψί, ρίχνετε λίγο αλάτι, το ξίδι και τις αφήνετε για 1 ώρα. Κόβετε τα υπόλοιπα λαχανικά (εκτός από τις ντομάτες) σε κομμάτια και τα βάζετε σε μια λεκάνη. Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το λάδι και προσθέτετε λίγα λίγα όλα τα λαχανικά. Τα σοτάρετε και τα βάζετε σε μια λεκάνη. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ντομάτες τριμμένες, αφήνετε να βράσουν λίγο και προσθέτετε με τη σειρά τα λαχανικά. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και τα σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγη σάλτσα. Αφού κρυώσει λίγο το τουρλού, σερβίρετε σε πιατέλα.