Η τούρτα μπλακ φορεστ, (Black Forest), είναι ένα κλασικό γλυκό της ευρωπαϊκής κουζίνας, που είναι ιδανικό για κάθε περίσταση. Η πλούσια γεύση της σοκολάτας, η γλυκιά γεύση των κερασιών και η απαλή γεύση της σαντιγί θα σας ενθουσιάσουν.
PrintΤούρτα Βlack Forest
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η φίλη μας Βούλα η οποία επιμελήθηκε την παρουσίαση αυτή. Την ευχαριστούμε και περιμένουμε και τις δικές σας.
- Total Time: 1 hour
- Yield: 16
Υλικά
- 5 αυγά
- 13 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 10 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουταλιές σούπας κακάο
- 4 κουταλιές σούπας νερό
- 1 μπέικιν
- 1 βάζο κομπόστα βύσσινο
- 1 morfat
- 1 ζαχαρούχο
- 2 βανίλιες
- τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
- Ενώνουμε τα δυο μείγματα και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο, τη μια βανίλια και το νερό. Χτυπάμε για 5′ λεπτά.
- Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40′ λεπτά. Αφήνουμε να παγώσει και χωρίζουμε σε 2 μέρη.
- Ετοιμάζουμε το μόρφατ χτυπώντας το με το ζαχαρούχο.
- Βάζουμε σε μια πιατέλα το κάτω μέρος και το βρέχουμε με το μισό σιρόπι της κομπόστας. Απλώνουμε τη μισή σαντιγί και προσθέτουμε και λίγα βύσσινα.
- Σκεπάζουμε με τον δεύτερο πάτο και ξαναβρέχουμε με το υπόλοιπο σιρόπι της κομπόστας.
- Απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί και στολίζουμε με τα βύσσινα.
- Τέλος ρίχνουμε από πάνω νιφάδες σοκολάτα.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 40 mins
- Category: Γλυκό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Αγγλική