Τούρτα μπλακ φορεστ: ένα πολύ ιδιαίτερο γλυκό για όλους

Η τούρτα μπλακ φορεστ, (Black Forest), είναι ένα κλασικό γλυκό της ευρωπαϊκής κουζίνας, που είναι ιδανικό για κάθε περίσταση. Η πλούσια γεύση της σοκολάτας, η γλυκιά γεύση των κερασιών και η απαλή γεύση της σαντιγί θα σας ενθουσιάσουν.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τούρτα Βlack Forest

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η φίλη μας Βούλα η οποία επιμελήθηκε την παρουσίαση αυτή. Την ευχαριστούμε και περιμένουμε και τις δικές σας.

  • Total Time: 1 hour
  • Yield: 16

Υλικά

  • 5 αυγά
  • 13 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 10 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές σούπας κακάο
  • 4 κουταλιές σούπας νερό
  • 1 μπέικιν
  • 1 βάζο κομπόστα βύσσινο
  • 1 morfat
  • 1 ζαχαρούχο
  • 2 βανίλιες
  • τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
  3. Ενώνουμε τα δυο μείγματα και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο, τη μια βανίλια και το νερό. Χτυπάμε για 5′ λεπτά.
  4. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40′ λεπτά. Αφήνουμε να παγώσει και χωρίζουμε σε 2 μέρη.
  5. Ετοιμάζουμε το μόρφατ χτυπώντας το με το ζαχαρούχο.
  6. Βάζουμε σε μια πιατέλα το κάτω μέρος και το βρέχουμε με το μισό σιρόπι της κομπόστας. Απλώνουμε τη μισή σαντιγί και προσθέτουμε και λίγα βύσσινα.
  7. Σκεπάζουμε με τον δεύτερο πάτο και ξαναβρέχουμε με το υπόλοιπο σιρόπι της κομπόστας.
  8. Απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί και στολίζουμε με τα βύσσινα.
  9. Τέλος ρίχνουμε από πάνω νιφάδες σοκολάτα.
  • Author: Greekouzina
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 40 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Αγγλική

 

 

 

Leave a Reply