Τούρτα Χριστουγεννιάτικη

Please follow and like us:

ΤΟΥΡΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ
Ιδιαίτερα νόστιμο γλυκό αλλά λιγάκι δύσκολο για αρχάριους. Με λίγη προσοχή στις οδηγίες μας θα τα καταφέρετε και θα αποζημιωθείτε για τον κόπο σας. Καλή επιτυχία
Συγγραφέας:
Μερίδες: 16 κομμάτια
Υλικά
Ζύμη:
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • το ξύσμα 1 λεμονιού
  • 3 κ.σ. ρούμι
  • 5 αυγά
  • 125 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. κορν-φλάουρ
  • 3-4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Γαρνιτούρα:
  • 100 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 κ.σ. ρούμι
  • 100 γρ. Marzipan
  • κόκκινη και πράσινη χρωστική ύλη τροφίμων
  • 16 μπισκοτάκια με τρύπα στην μέση
  • κουβερτούρα ή έτοιμο γλάσο σοκολάτας
Εκτέλεση
  1. Ανακατεύετε το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και την άχνη. Ρίξτε τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το ρούμι. Χτυπήστε με το μίξερ έως ότου γίνει το μίγμα ομοιογενές.
  2. Ρίξτε μετά ένα-ένα τα αυγά. Κοσκινίστε πάνω από το μπολ το αλεύρι και το κορν-φλάουρ και τέλος την κρέμα γάλακτος.
  3. Βουτυρώστε ένα στρόγγυλο ταψάκι διαμέτρου 26 εκ, στρώστε με λαδόχαρτο, ρίξτε πάνω 3-4 κ.σ. από το μίγμα, στρώστε με μαχαίρι ώστε να δημιουργηθεί μια στρώση ζύμης πάχους 3-4 χ/στων.
  4. Ψήστε τη λεπτή αυτή στρώση κάτω από το γκριλ του φούρνου. Αφού ψηθεί στρώστε ξανά μια λεπτή στρώση ζύμης και ψήστε και πάλι. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο, έως ότου χρησιμοποιήσετε όλη τη ζύμη.
  5. Αφήστε την τούρτα να κρυώσει και καλύψτε την με μαρμελάδα. Ανακατέψτε 200 γρ. ζάχαρη άχνη με το ρούμι και καλύψτε την τούρτα παντού. Την υπόλοιπη ζάχαρη αναμίξτε με το Marzipan και βάλτε τη ροζ χρωστική ύλη σε 3 κουτ σούπας του μίγματος, το υπόλοιπο βάψτε το πράσινο.
  6. Ανοίγετε φύλλο το πράσινο Marzipan και κόβετε το έλατο, από το ροζ Marzipan κάνετε αστεράκια. Κολλάτε, βουτώντας τα σε λιωμένη κουβερτούρα τα μπισκοτάκια. Από το κόκκινο Marzipan σχηματίζετε τις φλόγες των κεριών.
Διατροφικά στοιχεία
Θερμίδες: 420

 

loading...

Post Author: Greekouzina

Greekouzina
Παρακαλούμε αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση