ΤΟΥΡΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΜΕΝΗ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ
16 κομμάτια από 350 θερμίδες
Υλικά
Ζύμη:
- 200 γραμμάρια φουντούκια
- 200 γραμμάρια αμύγδαλα
- 250 γραμμάρια καρότα
- 3 φρυγανιές
- 25 γραμμάρια αλεύρι
- 1 κοφτό κουταλιές γλυκού μπέκιν-πάουντερ
- 8 αυγά
- 350 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 φακελάκια βανίλια
- λίγο αλάτι
- 1 κουταλιές γλυκού κανέλα
- 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 4 κουταλιές σούπας Grand Marnier
- Γαρνιτούρα:
- 100 γραμμάρια Marzipan
- 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιές σούπας κακάο
- κίτρινη και κόκκινη χρωστική ουσία φαγητών
- 1 κουταλιές σούπας φυστίκια Αιγίνης
- 6 καραμελίτσες κίτρινες (πολυ μικρές)
Εκτέλεση
- Τρίβετε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα. Πλένετε τα καρόττα και τρίβετε στον τρίφτη. Χτυπάτε τις φρυγανιές. Ανακατεύετε το αλεύρι με την μπέκιν πάουντερ, τα φουντούκια, τα αμύγδαλα και τις φρυγανιές.
- Βουτυρώστε μια φόρμα κουμπωτή και ρίξτε την ζύμη. Ψήστε επί 60 λεπτά σε θερμοκρασία 170°C. Αναποδογυρίστε αμέσως, αφήστε να κρυώσει και καλύψτε την επιφάνεια με ένα μίγμα από ζάχαρη άχνη, χυμο λεμονιού και Grand Marnier. Χωρίζετε τα αυγά. Ανακατεύετε τους κρόκους, την ζάχαρη, τη βανίλια, αλάτι, κανέλα, 3 κουταλιές σούπας Grand Marnier, μέχρι να αφρίσει το μίγμα. Χτυπάτε μαρέγκα τα ασπράδια, προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, και συνεχίστε το χτύπημα επί 2 λεπτά.!Για τη γαρνιτούρα. ανακατέψτε το Marzipan με τη ζάχαρη άχνη και θάψτε το 1/ 3 του μίγματος πορτοκαλί, σχηματίστε μικρά καρότα, βάζοντας στην κορυφή κομμένα φυστίκια Αιγίνης.
- Ρίξτε τα τριμμένα καρότα στο μίγμα των κρόκων ανακατέψτε μέσα σ’ αυτό και μαρέγκα, τέλος τα φουντούκια και αμύγδαλα και χτυπήστε ελαφρά.
- Για να γίνουν τα κουνελάκια: ανακατέψτε το υπόλοιπό μίγμα με κακάο, βάλτε να κρατούν ένα μικρό καρότο και 2 κίτρινες καραμελίτσες για μάτια.