Τούρτα φράουλας μπεζέ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΠΕΖΕ

16 κομμάτια από 290 θερμίδες

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες
  • χυμός 1/2 λεμονιού
  • 3 σφηνάκια λικέρ πορτοκάλι
  • 8 ασπράδια
  • 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού πολύ ψιλή ζάχαρη
  • 600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • 3 πακετάκια (σταθεροποιητής σαντιγύ) sahnesteifmittel
  • 2/3 κουταλιές γλυκού weinstein (σταθεροποιητής μαρέγκας)

Εκτέλεση

  1. Τα 750 γραμμάρια φράουλες, τις πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε στη μέση. Τις βάζετε σε μπολ μαζί με το λικέρ και τον χυμό λεμονιού, σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε στο ψυγείο.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια και το Weinstein (σταθεροποιητή μαρέγκας). Αυτό κάνει την μαρέγκα πηχτή και πωλείται σε φαρμακεία ή μεγάλα καταστήματα με διεθνή προϊόν. Ρίχνετε σιγά-σιγά στη μαρέγκα τα 2 φλιτζάνια ζάχαρη και χτυπάτε 5 λεπτά ακόμη. Ύστερα ρίχνετε το υπόλοιπο μισό φλιτζάνια ζάχαρη. Δοκιμή: αν βγάζοντας τα χτυπητήρια του μίξερ, στέκεται η μαρέγκα, τότε είναι έτοιμη!
  3. Κόβετε από χαρτόνι 2 καρδιές που να χωρέσουν οι δύο στο ένα ταψί του φούρνου σας. Τις καλύπτετε με λαδόχαρτο (σε 2 ταψιά) και σχηματίζετε με κορνέ μια καρδιά γεμάτη και από τις άλλες τρεις μόνο τα περιγράμματα.
  4. Ψήνετε στο φούρνο σε θερμοκρασία 100 C περίπου 2 ώρες κρατώντας την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη. Ύστερα τις ξεκολλάτε προσεκτικά από το λαδόχαρτο.
  5. Βάζετε τη γεμάτη καρδιά κάτω και πάνω τα 3 περιγράμματα. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια και το σταθεροποιητή σαντιγύ. Ανακατεύετε και τις φράουλες που είχατε μέσα στο αλκοόλ. Γεμίζετε με τη σαντιγύ την καρδιά και γαρνίρετε με τις φράουλες που είχατε κρατήσει (250 γραμμάρια).
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply