ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ
16 κομμάτια από 480 θερμίδες !Ζύμη: 400 γραμμάρια φουντούκια 50 γραμμάρια κουβερτούρα 1 μασουράκι βανίλια 1 λεμόνι 50 γραμμάρια κορν-φλάουρ 10 αυγά 300 γραμμάρια ζάχαρη λίγο Weinstein (σταθεροποιητής μαρέγκας) !Γέμιση: 1/2 ποτήρι μαρμελάδα βατόμουρο
Υλικά
- 16 κομμάτια από 480 θερμίδες
Ζύμη:
- 400 γραμμάρια φουντούκια
- 50 γραμμάρια κουβερτούρα
- 1 μασουράκι βανίλια
- 1 λεμόνι
- 50 γραμμάρια κορν-φλάουρ
- 10 αυγά
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- λίγο Weinstein (σταθεροποιητής μαρέγκας)
Γέμιση:
- 1/2 ποτήρι μαρμελάδα βατόμουρο
Εκτέλεση
Γαρνιτούρα:
- γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- πακετάκια Sahnesteifm (σταθεροποιητής σαντιγύ)
- γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- γραμμάρια τριμμένα φυστίκια Αιγίνης
- κόκκινες καρδιές και μικρά ζαχαρωτά για τη διακόσμηση
- Ψήνετε τα μισά φουντούκια στο γκριλ του φούρνου σας. Τα τρίβετε για να βγει η φλούδα τους και τα αλέθετε. Τρίβετε την κουβερτούρα ρίχνετε τη βανίλια, ξύνετε τη φλούδα του λεμονιού και προσθέτετε τα φουντούκια και το κορν-φλάουρ. Ανακατεύετε όλα μαζί. Χωρίζετε τα αυγά χτυπάτε με το μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη.
- Από τα ασπράδια, ετοιμάζετε στο μίξερ μια πηχτή μαρέγκα. Βάζετε το Weinstein (σταθεροποιητής μαρέγκας) για να πήξει καλά. Ρίχνετε στη μαρέγκα το μίγμα των κρόκων και ανακατεύετε ελαφρά όλα μαζί. Βάζετε σε στρογγυλή φόρμα 26 εκ. διαμέτρου, ένα λαδόχαρτο, ρίχνετε τη ζύμη και ψήνετε στο κέντρο του φούρνου επί 1 ώρα σε θερμοκρασία 175° C. Κόβετε στη μέση και γεμίζετε με τη μαρμελάδα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τον σταθεροποιητή σαντιγύ και καλύπτετε με τη σαντιγύ όλη την επιφάνεια της τούρτας. Ύστερα διακοσμείτε με τα φυστίκια Αιγίνης και τα ζαχαρωτά.