ΤΟΥΡΤΑ ΜΑΡΕΓΚΑ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑ
Υλικά
Για τις μαρέγκες:
- 8 ασπράδια
- 1/2 κουταλιές γλυκού κρεμόριο
- 2 κούπες ζάχαρη
- 6 κουταλιές σούπας κακάο
- 1/4 κουταλιές γλυκού βανίλια
Για τη μούς:
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
- 1/8 κουταλιές γλυκού βανίλια
- 250 γραμμάριασοκολάτα κουβερτούρα
- 6 κροκάδια ελαφρά χτυπημένα με 2 κουταλιές σούπας λικέρ αμαρέτο ή κονιάκ
- 4 ασπράδια
- 1/4 κούπας ζάχαρη
- 100 γραμμάρια φουντούκια ψημένα
Εκτέλεση
- Χτυπήστε τ’ ασπράδια με το κρεμόριο στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, να πήξουν και ν’ αφρατέψουν. Στο μεταξύ, ανακατέψτε σ, ένα μπολ τη ζάχαρη με το κακάο και τη βανίλια. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέστε τα 2/3 του μείγματος σιγά σιγά στα ασπράδια, προσέχοντας να επιτύχετε μια μαρέγκα σφιχτή, να στέκεται. Ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα της ζάχαρης ανακατεύοντας σε πολύ χαμηλή ταχύτητα, να ενσωματωθεί, χωρίς να χτυπηθεί.
- Βάλτε τη φόρμα καρδιάς που διαθέτετε επάνω σ’ ένα λαδόχαρτο και μ’ ένα μολύβι σχεδιάστε την καρδιά επάνω στο χαρτί. Επαναλάβετε το ίδιο σε δύο ακόμη λαδόχαρτα. Βάλτε τη μαρέγκα σε κορνέ και βγάζοντας κορδόνι με μύτη ανοίγματος 8 χιλ. καλύψτε όλη την επιφάνεια κάθε καρδιάς, με μαρέγκα. Βάλτε τις μαρέγκες στο φούρνο στους 80 βαθμούς Κελσίου κι αφήστε τες, να στεγνώσουν 1 ώρα και 30′. Σβήστε το φούρνο κι αφήστε τες, να κρυώσουν μέσα σ’ αυτόν.
- Μπορείτε να ετοιμάσετε τις μαρέγκες πολλές ημέρες νωρίτερα και να τις φυλάξετε καλυμμένες με πλαστική μεμβράνη, μακριά από υγρασία. Για να ετοιμάσετε το μούς σοκολάτας, χτυπήστε πρώτα την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ, να πήξει και ν’ αφρατέψει.
- Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί κι αφήστε τη, να κρυώσει ελαφρά. Στο μεταξύ, χτυπήστε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μαρέγκα απαλή, να στέκεται. Ρίξτε τα κροκάδια με το λικέρ και 2 κουταλιές σούπας από τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος μέσα στη λιωμένη σοκολάτα κι ανακατέψτε τα, να ενωθούν. Στη συνέχεια, ρίξτε κι ανακατέψτε απαλά τη μισή από τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και τη μαρέγκα, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει, ώστε να επιτύχετε ένα αφράτο μούς σοκολάτας.
- Ενώστε τις μαρέγκες σε μια πιατέλα, μοιράζοντας το μούς σοκολάτας στα ενδιάμεσα. Βάλτε την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα σε κορνέ με χοντρή μύτη αστέρι και βγάλτε ροζέτες στην επιφάνεια της τούρτας. Τοποθετήστε ένα φουντούκι ή κόκκινο κερασάκι σε κάθε ροζέτα. Λιώστε 50 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα με 1 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο κι αφήστε τη, να κρυώσει. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, ρίξτε τη σοκολάτα με λεπτή ροή στην επιφάνεια της τούρτας να πέφτει σαν κλωστή.