τούρτα μόκα με σφολιάτα
Θερμίδες: 395 Μέτρια Μερίδες: 10
Υλικά
- 400 γραμμάρια σφολιάτα
- 7 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1/2 δέκατο του λίτρου (7 κουταλιές σούπας) νερό
- 2 κρόκοι αυγών
- 4 κουταλιές σούπας καφές στιγμής
- 200 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
- 1 βανίλια
- 50 γραμμάρια (4 κουταλιές σούπας) ζάχαρη άχνη
- μερικοί κόκκοι καφέ
Εκτέλεση
- Χωρίζουμε τη σφολιάτα σε τρία μέρη και ανοίγουμε τρία στρογγυλά φύλλα διαμέτρου 18 εκατ. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα, τα τρυπάμε με πιρούνι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200″ για 20 λεπτά. Λιώνουμε τη ζάχαρη με 1/2 δέκατο του λίτρου νερό και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Χτυπάμε τους κρόκους και ρίχνουμε το βραστό σιρόπι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει το μίγμα. Διαλύουμε τον καφέ σε δύο κουταλιές σούπας νερό. Δουλεύουμε το βούτυρο να γίνει αφράτο και το προσθέτουμε στους κρόκους, εναλλάξ με τη βανίλια και τον καφέ. σταγόνα σταγόνα. Απλώνουμε ένα τρίτο της κρέμας στο πρώτο φύλλο της σφολιάτας. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και απλώνουμε πάλι ένα τρίτο της κρέμας. Τοποθετούμε επάνω το τελευταίο φύλλο και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρουμε με κόκκους καφέ. Αν προτιμάμε, κάνουμε μόνο δύο, σκεπάζοντας το γλυκό με το τελευταίο φύλλο της σφολιάτας.