Τούρτα μους λευκής σοκολάτας

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Μερίδες 12 Χρόνος ετοιμασίας 1 ώρα και 30′

Υλικά

για το παντεσπάνι

  • 1 1/2 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 αυγά χωρισμένα
  • 1/2 κουταλιές γλυκού βανίλια
  • 1/4 κουταλιές γλυκού κρεμόριο
  • 1 1/2 κούπας ζάχαρη
  • μερικές σταγόνες πράσινο και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • σιρόπι για το μους
  • 3 κουταλιές σούπας κρύο νερό
  • 7 κουταλιές σούπας ζελατίνη
  • 400 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
  • 1/8 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές σούπας γλυκόζη
  • 3 κουταλιές σούπας γάλα
  • 3 κροκάδια
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος
  • 1/4 κουταλιές γλυκού βανίλια

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάστε το παντεσπάνι. Χτυπήστε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τα ασπράδια με το κρεμόριο και τη μισή ζάχαρη σε μαρέγκα απαλή. Χτυπήστε χωριστά τα κροκάδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και ρίξτε μέσα λίγο, λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας, ώσπου να ενσωματωθεί. Εάν το μείγμα σφίγγει πολύ, ρίχνετε λίγη μαρέγκα. Προσθέστε την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά και προσέχοντας να μη ξεφουσκώσει.
  2. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο μέρη. Χρωματίστε το ένα μέρος πράσινο και το άλλο κόκκινο, προσθέτοντας μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Εφαρμόστε σε δύο σακούλες κορνέ μεγάλες μύτες με άνοιγμα 2 εκ. Βάλτε στη μία σακούλα την κόκκινη ζύμη και στη δεύτερη την πράσινη.
  3. Βουτυρώστε καλά ένα ταψί 30X38 εκ. και στρώστε το με αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Βουτυρώστε καλά το χαρτί. Βγάλτε επάνω στο χαρτί διαγωνίως πράσινα και κόκκινα κορδόνια ζύμης εναλλάξ αρχίζοντας από τη μια γωνία του ταψιού και τελειώνοντας στην απέναντι.
  4. Πασπαλίστε το παντεσπάνι με λίγη ζάχαρη άχνη και ψήστε το στους 180 °, 30′. Βγάλτε το από το φούρνο κι αναποδογυρίστε το σε πετσέτα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη. Αφαιρέστε προσεκτικά το λαδόχαρτο και αφήστε το παντεσπάνι να κρυώσει. Κόψτε από το παντεσπάνι δύο λωρίδες η κάθε μία στο πλάτος και το μήκος του μισού της περιφέρειας της στεφάνης μιας κουμπωτής φόρμας, με διάμετρο 26 εκ. Κόψτε επίσης ένα στρογγυλό πάτο, έχοντας σαν πατρόν τον πάτο της φόρμας. Τοποθετήστε τη στεφάνη της φόρμας επάνω σε πιατέλα, βάλτε μέσα το στρογγυλό παντεσπάνι και κουμπώστε την. Καλύψτε εσωτερικά τα τοιχώματα της στεφάνης με τις δύο λωρίδες παντεσπανιού και ραντίστε με αρκετό σιρόπι όλο το παντεσπάνι.
  5. Ετοιμάστε το μους για τη γέμιση. Διαλύστε τη ζελατίνη στο νερό κι αφήστε τη να σταθεί 10′, ώσπου να φουσκώσει. Ζεστάνετε τη, να διαλυθεί. Λιώστε τη σοκολάτα με τη γλυκόζη και το γάλα σε μπεν μαρί. Ρίξτε κι ανακατέψτε τα κροκάδια και κατόπιν τη ζελατίνη. Κατεβάστε από τη φωτιά, κι αφήστε το μίγμα να κρυώσει, χωρίς να πήξει.
  6. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια, να πήξει και ν’ αφρατέψει κι ανακατέψτε την απαλά με το μίγμα της σοκολάτας. Αδειάστε το μους μέσα στη φόρμα και βάλτε τη στο ψυγείο, ως την επόμενη. Ξεκουμπώστε τη στεφάνη κι αφαιρέστε τη. Έτσι η τούρτα θα μείνει μέσα στην πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης