Τούρτα πορτοκάλι
Υλικά
- 1 δίσκο παντεσπάνι σοκολατένιο με διάμετρο 20 εκ.
- 250 γραμμάρια σαντιγί
- 350 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 30 γραμμάρια βούτυρο
- 3 κουταλιές σούπας λικέρ πορτοκαλιού
- 3 ασπράδια χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα ζάχαρη
- 4–5 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιές σούπας αραβοσιτέλαιο
- πορτοκάλι (ξύσμα)
Εκτέλεση
- Λιώνετε σε μπεν-μαρί 180 γραμμάρια σοκολάτα, ανακατεύοντας με το βούτυρο και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Βράζετε τη ζάχαρη σε 3 κουταλιές σούπας νερό για 2′. Ανακατεύετε προσεχτικά τη λιωμένη σοκολάτα με τη μαρέγκα και προσθέτετε σιγά σιγά το ξύσμα πορτοκαλιού και τη σαντιγί. Στρώνετε χαρτί φούρνου σε ένα ταψί. Τοποθετείτε μέσα το παντεσπάνι, το βρέχετε με το λικέρ και το αλείφετε με τη μους σοκολάτα. Το βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον ή για 20′ στην κατάψυξη. Λιώνετε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και τη βάζετε σε κορνέ. Σχεδιάζετε με το κορνέ σοκολατένια αστέρια σε διάφορα μεγέθη πάνω σε χαρτί φούρνου. Αφήνετε να κρυώσουν καλά. Προσθέτετε στη λιωμένη σοκολάτα που περισσεύει, τη ζάχαρη άχνη και το λάδι. Με αυτό το γλάσο αλείφετε το γλυκό που έχετε παγώσει. Αφήνετε το γλάσο να σφίξει. Τοποθετείτε επάνω στο γλυκό τα σοκολατένια αστέρια, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και το στολίζετε με λωρίδες από φλούδες πορτοκαλιού.