Τούρτα σφολιάτα με λεμόνι
Υλικά
- 400 γραμμάρια σφολιάτα έτοιμη
- 2 κρόκοι αυγών
- 7 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 2–3 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 1 ποτήρι του νερού γάλα
- 2 λεμόνια
- 8 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Χωρίζουμε τη σφολιάτα σε τρία μέρη και την ανοίγουμε σε τρία στρογγυλά φύλλα διαμέτρου 18 εκατ. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα, τα τρυπάμε με πιρούνι και τα ψήνουμε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι και αραιώνουμε με το γάλα βραστό. Προσθέτουμε το ξύσμα των λεμονιών και δένουμε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να σταματάμε να ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το χυμό μισού λεμονιού, ανακατεύουμε ακόμα, αποσύρουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο και το ενσωματώνουμε με την κρύα κρέμα. Απλώνουμε τη μισή κρέμα στο πρώτο φύλλο της σφολιάτας και τη σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Κάνουμε μια δεύτερη στρώση με κρέμα και τη σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο. Σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και κάντιτα.