τούρτα σοκολάτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

τούρτα σοκολάτα

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ: 125 γραμμάρια (9 κουταλιές σούπας) κρέμα γάλακτος 180 γραμμάρια πικρή σοκολάτα !ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΡΕΓΚΑ: 2 ασπράδια αυγών 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη !ΠΟΝΤΣ: 30 γραμμάρια (2 κουταλιές σούπας) ζάχαρη 50 εκατ. λίτρου (2 ποτήρια του νερού) νερό 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού λίτρου κουαντρό !ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ: παντεσπάνι ή σαβουαγιάρ 1 ποτήρι του νερού χτυπημένη κρέμα σαντιγί

Υλικά

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:

  • 125 γραμμάρια (9 κουταλιές σούπας) κρέμα γάλακτος
  • 180 γραμμάρια πικρή σοκολάτα

ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΡΕΓΚΑ:

  • 2 ασπράδια αυγών
  • 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη

ΠΟΝΤΣ:

  • 30 γραμμάρια (2 κουταλιές σούπας) ζάχαρη
  • 50 εκατ. λίτρου (2 ποτήρια του νερού) νερό
  • 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού λίτρου κουαντρό

ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ:

  • παντεσπάνι ή σαβουαγιάρ
  • 1 ποτήρι του νερού χτυπημένη κρέμα σαντιγί

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση. Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια. Τραβάμε την κρέμα γάλακτος από τη φωτιά και τη ρίχνουμε πάνω στα κομμάτια της σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει εντελώς η σοκολάτα κι αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα και τη σαντιγί και όταν κρυώσουν εντελώς οι τρεις κρέμες, τις ενοποιούμε ανακατεύοντας τες. στρώνουμε λαδόχαρτο στον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας για παντεσπάνι. κάνουμε μια στρώση με 2 εκατ. μούς σοκολάτας. Τη σκεπάζουμε με δίσκο παντεσπανιού πάχους 1 εκατ. (ή με σαβουαγιάρ), αφήνοντας γύρω γύρω 1/2 πόντο ελεύθερο. Ραντίζουμε με το ποντς του κουαντρό. Από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη μους, σκεπάζοντας τελείως και το πλαϊνό του μισού πόντου.
  3. Τελειώνουμε με ένα 2ο δίσκο παντεσπανιού (ή με μια στρώση σαβουαγιάρ), ποτισμένα με ποντς από την πλευρά που ακουμπάει στη μους. Πιέζουμε ελαφρά για να κολλήσουν και τοποθετούμε τη μούς για τρεις τουλάχιστον ώρες στο ψυγείο. Για να την ξεφορμάρουμε, περνάμε ένα μαχαίρι σ’ όλη την περιφέρεια, καθέτως, κρατάμε από κάτω μια πιατέλα και αναποδογυρίζουμε τη φόρμα, κουνώντας τη για να πέσει η μους στην πιατέλα. Αφαιρούμε από την επιφάνεια το χαρτί. Τη λειαίνουμε με σπάτουλα.
  4. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σκόνη πικρού κακάο. Μια λύση ανάγκης: Αν δεν επαρκεί ο χρόνος μας για την ψύξη, μπορούμε να προσθέσουμε στην κρέμα σοκολάτας ή στη μαρέγκα, όσο είναι ζεστές, 1 φύλλο ζελατίνας.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης