ΤΟΥΡΤΑ ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
Υλικά
- 1 παντεσπάνι διαμ. 28 εκ. έτοιμο ή σπιτικό
- 3 κουταλιές σούπας κονιάκ
- 5 κουταλιές σούπας σιρόπι από γλυκό του κουταλιού
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 200 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
- 3 αυγά
- 2 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη
- ο χυμός 2 λεμονιών
- 1 φλιτζάνια ζάχαρη
- 400 γραμμάρια φρούτα του δάσους, φρέσκα ή κατεψυγμένα (βατόμουρα, φραγκοστάφυλα, μούρα, αγριοφράουλες)
- λίγη ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε ελαφρά το σιρόπι με το κονιάκ. Τοποθετείτε το παντεσπάνι σε μια πιατέλα και το περιχύνετε με το σιρόπι. Τοποθετείτε το στεφάνι μιας φόρμας με κινητά τοιχώματα γύρω από το παντεσπάνι έτσι ώστε το παντεσπάνι να είναι ο πάτος της φόρμας. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Βάζετε τους κρόκους των αυγών με το χυμό των λεμονιών σε μπεν μαρί, σε σιγανή φωτιά και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να αποκτήσετε μια ελαφριά κρέμα.
- Ξεπαγώνετε τα φρούτα, αν είναι κατεψυγμένα, ή τα πλένετε, αν είναι φρέσκα, και τα στραγγίζετε. Ρίχνετε τη ζελατίνη σε μπολ που περιέχει λίγο χλιαρό νερό. Σε ένα μπολ χτυπάτε το φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη. Προσθέτετε κατόπιν την κρέμα γάλακτος, τη μαρέγκα, την κρέμα λεμονιού, τη ζελατίνη διαλυμένη στο χλιαρό νερό και τα μισά φρούτα, πολτοποιημένα στο μπλέντερ. Ανακατεύετε καλά και απλώνετε το μείγμα πάνω από το παντεσπάνι. Ισιώνετε την επιφάνεια του γλυκού.
- Αφήνετε την τούρτα στο ψυγείο 6 ώρες. Για να σερβίρετε, αφαιρείτε το στεφάνι της φόρμας και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα φρούτα. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη