Τραχανόπιτα-κοτσίδα
για 3 πίτες
Υλικά
- 850 γραμμάρια φύλλα για πίτα
- 4 φλιτζάνια τραχανά
- 6 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
- 6 αυγά και ένα ακόμα
- 400 γραμμάρια φέτα σκληρή, πικάντικη
- 150 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
- λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Βράζετε τον τραχανά με το γάλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει ένα πηχτό μείγμα. Τον αφήνετε να κρυώσει λίγο. Ρίξετε κατόπιν την φέτα θρυμματισμένη και τα έξι αυγά χτυπημένα. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα. Βουτυρώνετε καλά τρία ταψιά. Απλώνετε κάθε φύλλο σε επίπεδη επιφάνεια και βάζετε μια λωρίδα από τη γέμιση με τον τραχανά. Τυλίγετε σε κορδόνι. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία φτιάχνοντας 9 κορδόνια. Τα πλέκετε ανά 3 σε κοτσίδες και τα τοποθετείτε στα ταψιά. Αλείφετε την επιφάνεια τους με το ένα αυγό, χτυπημένο με λίγο γάλα και περνάτε με το υπόλοιπο βούτυρο. Πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε την κάθε πίτα 1 ώρα περίπου. Αν έχετε φούρνο με πολλές σχάρες μπορείτε να ψήσετε τις πίτες ταυτόχρονα. Σερβίρετε τις τραχανόπιτες ζεστές.