Τραχανόπιτα με κρέας

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τραχανόπιτα με κρέας

Μερίδες: 10-12

Υλικά

  • 600 γραμμάρια αρνάκι σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 250 γραμμάρια αρακάς (κατεψ.)
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 100ml λευκό ξηρό κρασί
  • 250ml γάλα
  • 1 κιλό τραχανάς γλυκός χοντρός
  • 200 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
  • 150 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο κα, τηγανίζετε τα κρεμμύδια κα, το κρέας να ροδίσει καλά απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τον αρακά, το κρασί και αλατοπιπερώνετε. Σιγοβράζετε για 40-45 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Στο μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα βάζετε το γάλα με 2 φλιτζάνια νερό και βράζετε τον τραχανά για 40 λεπτά. Βγάζετε από την φωτιά και τον αφήνετε να κρυώσει για λίγα λεπτά. Ρίχνετε μέσα τα τυριά, τα αυγά και το μίγμα με το κρέας. Ανακατεύετε καλά. Στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας σε καλά βουτυρωμένο ταψί και αδειάζετε επάνω τη γέμιση.
  3. Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, ενώνετε καλά τις άκρες και ψήνετε στον φούρνο για 1 ώρα ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας. Βγάζετε, αφήνετε να σταθεί για 5-10 λεπτά και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης