Τρίγωνα με λαχανικά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τρίγωνα με λαχανικά

Γίνονται: 12 κομμάτια

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 1/4 φλιτζάνια λάδι
  • 1 κουταλιές σούπας ξίδι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ :

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνια κολοκύθα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνια πατάτες τριμμένες
  • 1/2 φλιτζάνια μπρόκολο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιές σούπας ρίγανη
  • 2 κουταλιές γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1/4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • Λάδι
  • 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο για το άλειμμα
  • Σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Σκεπάζετε ταψί με χαρτί ψησίματος. Ετοιμάζετε τη ζύμη: Βάζετε το αλεύρι, το αυγό, το λάδι και το ξίδι σε μπολ και ανακατεύετε, να ενωθούν. Αδειάζετε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε για 10 λεπτά. Πλάθετε σε μπάλα, ζεσταίνετε κεραμικό μπολ και σκεπάζετε με αυτό τη ζύμη. Την αφήνετε να σταθεί για 30 λεπτά.
  2. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο. Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα όλα τα λαχανικά και τα τηγανίζετε για 5 λεπτά, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τη ρίγανη, περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού, προσθέτετε τον κρόκο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε καλά.
  3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Χωρίζετε τη ζύμη σε 12 όμοια κομμάτια. Παίρνετε το κάθε κομμάτι και το ανοίγετε με πλάστη σε μακρόστενο λεπτό φύλλο (8X30 εκ.). Αλείφετε με λάδι.
  4. Βάζετε μια κουταλιές σούπας γέμιση στη στενή άκρη του τετράγωνου κομματιού και διπλώνετε τη ζύμη διαγώνια, να γίνουν τρίγωνα. Επαναλαμβάνετε με την υπόλοιπη ζύμη και την υπόλοιπη γέμιση. Αλείφετε τα τρίγωνα με μπόλικο λάδι και τα ακουμπάτε στο ταψί. Ψήνετε για 20 λεπτά, αλείφετε με το ασπράδι, πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα ή ώσπου να ροδίσει π επιφάνεια τους, βγάζετε και σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης