τρίγωνα με τυρί
Υλικά
Για τα φύλλα
- 5 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 αυγά
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- Αλάτι
Για τη γέμιση
- 600 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη
- 1 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο φρέσκο
Εκτέλεση
- Ρίχνετε σε μια λεκάνη το αλεύρι με λίγο αλάτι, τα αυγά χτυπημένα, το λάδι, λίγο λίγο νερό και τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή. Την αφήνετε για 1/2 ώρα. Βάζετε σε μια λεκάνη τη μυζήθρα, το κεφαλοτύρι και τα ανακατεύετε.
- Χωρίζετε τη ζύμη σε μπαλάκια και τα ανοίγετε με τον πλάστη σε φύλλα. Κόβετε κάθε φύλλο σε τετράγωνα 6×6 εκ. Παίρνετε με ένα κουταλιές γλυκού λίγη γέμιση, τη βάζετε στην μέση κάθε τετραγώνου και ενώνετε τις άκρες, ώστε να σχηματιστούν μικρά τρίγωνα. Τα πατάτε γύρω γύρω για να μην ανοίξουν και τα αφήνετε απλωμένα σε ένα τραπεζομάντιλο, μέχρι να στεγνώσουν.
- Βάζετε σε κατσαρόλα νερό να πάρει βράση, προσθέτετε λίγο αλάτι και τρία-τέσσερα τριγωνάκια. Τα αφήνετε για 8-9 λεπτά, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα τριγωνάκια. Τα βάζετε σε πιατέλα.
- Ζεσταίνετε καλά το βούτυρο, τα περιχύνετε και τα σερβίρετε ζεστά.