Τριβέλι με γλυκόξινη σάλτσα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τριβέλι με γλυκόξινη σάλτσα

για 6 άτομα:

Υλικά

  • 400 γραμμάρια Τριβέλι (βίδα)
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα διαγωνίως
  • 2 καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες (μπαστουνάκια)
  • 1 αγγουράκι κομμένο σε λεπτές κορδέλες
  • 250 γραμμάρια βρασμένες και καθαρισμένες μικρές γαρίδες
  • 1 κουταλιές σούπας σουσαμέλαιο
  • 1 κουταλιές σούπας σουσάμι

Για τη σάλτσα:

  • 5 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
  • 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 3 κουταλιές σούπας ξίδι ρυζιού
  • 1 κουταλιές σούπας ψιλοτριμμένο τζίντζερ
  • 1 κουταλιές σούπας μέλι

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε το τριβέλι σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού. Ρίχνετε στο τριβέλι τα κρεμμυδάκια, τα καρότα, τα αγγουράκια και τις γαρίδες. Φτιάχνετε τη σάλτσα ανακατεύοντας το ηλιέλαιο, τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι, το τζίντζερ και το μέλι. Ρίχνετε τη σάλτσα πάνω στο τριβέλι και ανακατεύετε. Προσθέτετε το σουσαμέλαιο και το σουσάμι και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης