ΤΡΟΥΦΕΣ
Γίνονται 16 τρούφες Χρόνος ετοιμασίας 2 ώρες
Υλικά
- 1 δόση ζύμη μπισκότων σαβουαγιάρ
- 1/4 κούπας λικέρ κουαντρό ή άλλο λικέρ της προτιμήσεως σας
- 1 δόση κρέμα σοκολάτας (βασικές συνταγές)
για το γλάσο:
- 125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 1/3 κούπας κρέμα γάλακτος
- 2 κούπες τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
- πάρτε μπισκότα σαβουαγιάρ. Ραντίστε τα με το λικέρ. Ετοιμάστε την κρέμα σοκολάτας κι αφήστε τη να κρυώσει. Ενώστε τα μπισκότα δύο, δύο στρώνοντας ενδιάμεσα αρκετή κρέμα. Βάλτε τα στο ψυγείο, να σφίξει η κρέμα και να στερεωθούν. Στο μεταξύ ετοιμάστε το γλάσο σοκολάτας. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Κατεβάστε την από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος. Όσο είναι ακόμη χλιαρό το γλάσο, αλείψτε τις πάστες ολοτρόγυρα και πατήστε τες μέσα στην τρούφα, να καλυφθούν. Πασπαλίστε τες με άχνη ζάχαρη παντού.