Τσιγαρίδι με καλαμαράκια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τσιγαρίδι με καλαμαράκια

Υλικά

  • 3/4 ποτηριού του νερού ελαιόλαδο
  • 1 κιλό σέσκουλα
  • 300 γραμμάρια καλαμαράκια
  • 400 γραμμάρια πράσα (αν μπορούμε να βρούμε τα μικρά,
  • τα άγρια, είναι καλύτερα)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγος φρέσκος δυόσμος
  • λίγη φρέσκια ρίγανη
  • λίγος φρέσκος μαϊντανός
  • λίγο φρέσκο σέλινο
  • 300 γραμμάρια φρέσκες ώριμες ντομάτες
  • 250 γραμμάρια κρεμμυδάκια φρέσκα
  • λίγος μάραθος ή άνηθος
  • 23 φρέσκες παπαρούνες
  • 100 γραμμάρια ρύζι γλασέ
  • λίγο λάπατο (είναι ένα άγριο χόρτο που μοιάζει με σέσκουλο)
  • 23 σκατζίκια (άγριο χόρτο)
  • 34 καυκαλίδες ή μοσχολάχανα
  • λίγη φρέσκια μαντζουράνα
  • 23 πουράντζινα
  • 2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

  1. Είναι ένα φαγητό που η επιτυχία του οφείλεται στο άρωμα όλων αυτών των χορταρικών. Αν κάποια από τα χορταρικά δεν τα βρούμε, δεν πειράζει. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καλαμαράκια κομμένα σε φέτες και την ντομάτα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα χορταρικά με λίγο νερό. Τα βράζουμε για 1 ώρα. 10 λεπτά πριν κλείσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το ρύζι. Το σερβίρουμε με λίγο λεμόνι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης