Τσίλι κον κάρνε Μεξικό

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΤΣΙΛΙ ΚΟΝ ΚΑΡΝΕ Μεξικό

Μερίδες 7

Υλικά

  • 700 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 κουταλιές σούπας καυτερή πιπεριά σε σκόνη
  • 34 σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά για πιο καυτερό αποτέλεσμα)
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1 1/2 κονσέρβα κόκκινα φασόλια ή 3 φλιτζάνια βρασμένα ξερό μαυρομάτικα
  • 1 κ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε σε μεγάλη κατσαρόλα το λάδι. Ρίχνετε τον κιμά, την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζετε μέχρι να καφετίσει ο κιμάς και η πιπεριά και το κρεμμύδι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις ντομάτες, το ταμπάσκο, την πιπεριά σκόνη και το αλάτι κι αφήνετε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας κάπου κάπου για 30 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τα φασόλια με το ζουμί τους αν είναι κονσέρβα και ζεσταίνετε καλά το μίγμα. Σερβίρετε σε ατομικά μπολάκια μαζί με τοτόπος, πατατάκια τσιπς, κομμένο μαρούλι ή πράσινη πιπεριά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply