Ζεσταίνετε σε μεγάλη κατσαρόλα το λάδι. Ρίχνετε τον κιμά, την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζετε μέχρι να καφετίσει ο κιμάς και η πιπεριά και το κρεμμύδι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις ντομάτες, το ταμπάσκο, την πιπεριά σκόνη και το αλάτι κι αφήνετε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας κάπου κάπου για 30 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τα φασόλια με το ζουμί τους αν είναι κονσέρβα και ζεσταίνετε καλά το μίγμα. Σερβίρετε σε ατομικά μπολάκια μαζί με τοτόπος, πατατάκια τσιπς, κομμένο μαρούλι ή πράσινη πιπεριά.