Τσίλι τουρσί
Για 400 γραμμάρια τσίλι ετοιμάζετε μία μαρινάτα από:
Υλικά
- 1 1/2 φλιτζάνια ξύδι
- 200 γραμμάρια καθαρισμένα μικρά κρεμμυδάκια
- 2 κουταλάκια τσαγιού μπαχάρι
- 1 1/2 φλιτζάνια νερό
- 2 κουταλάκια τσαγιού αλάτι
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη ή μερικές σταγόνες υγρή ζάχαρη (προαιρετικά)
- 200 γραμμάρια καθαρισμένα μικρά κρεμμυδάκια
Εκτέλεση
- Βράζετε το ζωμό με 2 κουταλάκια τσαγιού μπαχάρι, προσθέτετε τα τσίλι με τα
- γραμμάρια καθαρισμένα μικρά κρεμμυδάκια και τ’ αφήνετε σκεπασμένα 10 λεπτά να σιγοβράσουν. Μετά τα βάζετε σε καθαρά βάζα με βιδωτό καπάκι και πριν τα καταναλώσετε τα αφήνετε τουλάχιστον 1 εβδομάδα σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Μετά το άνοιγμα, διατηρείτε στο ψυγείο. Κρατάει ως και 4 μήνες.