Για 400 γραμμάρια τσίλι ετοιμάζετε μία μαρινάτα από:
Υλικά
1 1/2 φλιτζάνια ξύδι
200 γραμμάρια καθαρισμένα μικρά κρεμμυδάκια
2 κουταλάκια τσαγιού μπαχάρι
1 1/2 φλιτζάνια νερό
2 κουταλάκια τσαγιού αλάτι
1 φύλλο δάφνης
2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη ή μερικές σταγόνες υγρή ζάχαρη (προαιρετικά)
200 γραμμάρια καθαρισμένα μικρά κρεμμυδάκια
Εκτέλεση
Βράζετε το ζωμό με 2 κουταλάκια τσαγιού μπαχάρι, προσθέτετε τα τσίλι με τα
γραμμάρια καθαρισμένα μικρά κρεμμυδάκια και τ’ αφήνετε σκεπασμένα 10 λεπτά να σιγοβράσουν. Μετά τα βάζετε σε καθαρά βάζα με βιδωτό καπάκι και πριν τα καταναλώσετε τα αφήνετε τουλάχιστον 1 εβδομάδα σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Μετά το άνοιγμα, διατηρείτε στο ψυγείο. Κρατάει ως και 4 μήνες.