τσιπούρες ή φαγκριά μαρινάτα ψητά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

τσιπούρες ή φαγκριά μαρινάτα ψητά

Υλικά

  • 2 μεγάλες τσιπούρες γύρω στα 250 γραμμάρια η κάθε μία (ή φαγκριά)
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
  • 2 λεμόνια κομμένα σε φετάκια
  • 200 γραμμάρια λευκό ξηρό κρασί
  • 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
  • 1/3 του φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα ψάρια, αφαιρώντας τα λέπια, τα βράγχια και τα εντόσθια. Αλατοπιπερώνετε και βάζετε στις κοιλιές τους άνηθο ή μαϊντανό. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το λάδι, το κρασί, το κρεμμύδι, το καρότο, τα φετάκια λεμονιού και τη ρίγανη και τοποθετείτε μέσα τα ψάρια.
  2. Αφήνετε να μαριναριστούν στο ψυγείο 1-2 ώρες και κατόπιν τα βγάζετε από τη μαρινάτα και τα ψήνετε στα κάρβουνα, στο γκριλ ή στο φούρνο, περιχύνοντας συχνά με τη μαρινάτα τους.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης