τσιπούρες ή φαγκριά μαρινάτα ψητά
Υλικά
- 2 μεγάλες τσιπούρες γύρω στα 250 γραμμάρια η κάθε μία (ή φαγκριά)
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
- 2 λεμόνια κομμένα σε φετάκια
- 200 γραμμάρια λευκό ξηρό κρασί
- 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
- 1/3 του φλιτζάνια ελαιόλαδο
- μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο
- ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα ψάρια, αφαιρώντας τα λέπια, τα βράγχια και τα εντόσθια. Αλατοπιπερώνετε και βάζετε στις κοιλιές τους άνηθο ή μαϊντανό. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το λάδι, το κρασί, το κρεμμύδι, το καρότο, τα φετάκια λεμονιού και τη ρίγανη και τοποθετείτε μέσα τα ψάρια.
- Αφήνετε να μαριναριστούν στο ψυγείο 1-2 ώρες και κατόπιν τα βγάζετε από τη μαρινάτα και τα ψήνετε στα κάρβουνα, στο γκριλ ή στο φούρνο, περιχύνοντας συχνά με τη μαρινάτα τους.