Τσίτσι αρνί γεμιστό

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τσίτσι αρνί γεμιστό

Υλικά

  • 1 αρνάκι γάλακτος, 5 κιλ.
  • 1 συκωταριά μικρή
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα
  • 400 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα
  • 250 γραμμάρια κεφαλοτύρι
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνια γάλα
  • 2 λεμόνια
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνια λάδι
  • Λίγο λάδι για το ψήσιμο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τη συκωταριά. Ρίχνετε σε κατσαρόλα νερό και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε τη συκωταριά. Τη βράζετε για 5 λεπτά, τη στραγγίζετε και την κόβετε σε μικρά κομματάκια. Τη σοτάρετε σε κατσαρόλα με το μισό λάδι, ρίχνετε τον άνηθο, το μάραθο, το κρεμμυδάκια, λίγο αλάτι, πιπέρι και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
  2. Προσθέτετε όλα τα τυριά κομμένα σε μικρά κομματάκια, τα αυγά χτυπημένα, το γάλα και ανακατεύετε.
  3. Πλένετε το αρνί, το στραγγίζετε και το τρίβετε με λεμόνι.
  4. Το πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και το γεμίζετε με το μείγμα.
  5. Ράβετε το άνοιγμα με σπάγκο κουζίνας. Τοποθετείτε το αρνί σε ταψί
  6. το περιχύνετε με λάδι και το ψήνετε στους 180 Βαθμούς
  7. για 3-4 ώρες. Το βγάζετε, το κόβετε σε μερίδες και το σερβίρετε
  8. μαζί με τη γέμιση.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply