Ετοιμάστε τη ζύμη μπισκότου. Σ’ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά τρίβοντας τα με τα χέρια σας, να ενωθούν καλά. Βάλτε τη στεφάνη μιας κουμπωτής φόρμας με άνοιγμα 26 εκ. σε πιατέλα και στρώστε μέσα, επάνω στην πιατέλα, το μίγμα των μπισκότων πατώντας το με τις παλάμες σας. Χτυπήστε στο μίξερ τη ζάχαρη με το κριμ τσιζ και το βούτυρο ν’ αφρατέψουν. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ρίξτε κι ανακατέψτε λίγη, λίγη την κρέμα γάλακτος. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει. Ρίξτε το στο μίγμα του κριμ τσιζ μαζί με τη βανίλια και χτυπήστε τα να αφρατέψουν. Αδειάστε το μίγμα μέσα στη στεφάνη, επάνω στη βάση μπισκότου και βάλτε το στο ψυγείο, έως την επομένη να πήξει. Αφαιρέστε με προσοχή τη στεφάνη και περιχύστε το τσιζ κέικ με τη σάλτσα σοκολάτας, όσο είναι ακόμη χλιαρή. Αφήστε το γλύκισμα στο ψυγείο να στερεοποιηθεί η σάλτσα και σερβίρετε το κρύο.