Τσιζκέικ με ροδάκινα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τσιζκέικ με ροδάκινα

για 10 άτομα

Υλικά

  • 4 ώριμα άσπρα ροδάκινα
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 4 κουταλιές σούπας λικέρ με άρωμα ροδάκινου
  • 225 γραμμάρια μπισκότα Νταϊτζέστιβ
  • 100 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 450 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
  • 120 γραμμάριασιρόπι έτοιμο με μέλι ή κάποιο άλλο που σας αρέσει
  • 3 ασπράδια αυγών χτυπημένα σε μαρέγκα
  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 4 κουταλιές γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
  • 100 γραμμάρια φράουλες και αμύγδαλα φιλέ για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα ροδάκινα και τα στεγνώνετε. Τα κόβετε στη μέση, τα ξεφλουδίζετε και αφαιρείτε τα κουκούτσια τους. Ψιλοκόβετε τη σάρκα των δυο ροδάκινων τα βάζετε σε μπολ, τα περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού και τα αφήνετε στην άκρη. Κόβετε τα άλλα δύο ροδάκινα σε λεπτές φέτες, τα περιχύνετε με το λικέρ και τα διατηρείτε στο ψυγείο. Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Ζεσταίνετε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνετε το μείγμα των μπισκότων. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνετε το μείγμα βουτύρου-μπισκότων σε μια φόρμα με κινητά τοιχώματα και πιέζετε να κολλήσει καλά στον πάτο. Ψήνετε την φόρμα στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180’ και αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε στο μεταξύ το τυρί με το σιρόπι μέχρι να αφρατέψει με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα. Κατόπιν χτυπώντας πάντα προσθέτετε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος. Σε μπολ ρίχνετε 2-3 κουταλιές σούπας κρύο νερό και διαλύετε την ζελατίνη, την ζεσταίνετε σε μπεν μαρί και την προσθέτετε κι αυτή στο μείγμα με το τυρί. Τέλος ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κομματάκια ροδάκινου και ενσωματώνετε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις. Απλώνετε αυτό το μείγμα μέσα στη φόρμα με τα μπισκότα και ισιώνετε την επιφάνεια. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο 4-5 ώρες τουλάχιστον. Γαρνίρετε το γλυκό με τις φέτες του ροδάκινου στραγγισμένες καλά, τις φράουλες και τα αμύγδαλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης