Τσουρεκάκια με σταφίδες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τσουρεκάκια με σταφίδες

Υλικά

  • 650 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 75 γραμμάρια βούτυρο σε κύβους
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1/2 κουταλιές γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1/2 κουταλιές γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 225 γραμμάρια σταφίδες (μαύρες και ξανθές)
  • 325ml. χλιαρό γάλα
  • 2 αυγά
  • ΓΛΑΣΟ
  • 75 γραμμάρια αλεύρι
  • 4 κουτί γάλα

ΣΙΡΟΠΙ

  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 6 κουταλιές σούπας νερό

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μπολ το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το βούτυρο και ανακατεύετε, να γίνουν τρίμματα. Προσθέτετε τη μαγιά, τα αρωματικά, τη ζάχαρη και τις σταφίδες. Ανακατεύετε και κάνετε μία γούβα στο κέντρο.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και το ρίχνετε στο μίγμα με το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε για 10 λεπτά.
  3. Τη βάζετε σε βουτυρωμένο μπολ, σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και αφήνετε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά. Τη βγάζετε από το μπολ και ζυμώνετε πάλι. Τη χωρίζετε σε 14 κομμάτια και πλάθετε στρογγυλά τσουρεκάκια. Τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί με απόσταση το ένα από το άλλο. Τα πιέζετε ελαφρά, να πλατύνουν. Με μαχαίρι τα χαράζετε σταυρωτά.

Ετοιμάζετε το γλάσο: Χτυπάτε καλά το αλεύρι με το γάλα και γεμίζετε με το μίγμα τις σταυρωτές χαρακιές που έχετε κάνει στα τσουρεκάκια. σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και αφήνετε για 45 λεπτά, να φουσκώσουν. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Μόλις τα τσουρεκάκια φουσκώσουν, τα βάζετε στον φούρνο και τα ψήνετε για 15-20 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν.

Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε το νερό και την ζάχαρη σε κατσαρολάκι και ζεσταίνετε, να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε να βράσουν για 1-2 λεπτά, να γίνει ελαφρύ σιρόπι. Αλείφετε τα ζεστά τσουρεκάκια με το ζεστό σιρόπι, αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.

  • Author: Aggela

 

Leave a Reply