Τσουρέκι γεμιστό

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τσουρέκι γεμιστό

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1 1/2 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
  • 1 1/2 φλιτζάνια γάλα
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας μαγιά,
  • 7 αυγά
  • 1/2 κουταλιές γλυκού μαχλέπι
  • 2 φλιτζάνια μαρμελάδα φράουλα
  • 2 φλιτζάνια καρύδια χοντροκομμένα
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τη μαγιά σε μια λεκάνη, ρίχνετε δύο φλιτζάνια χλιαρό νερό, ανακατεύετε και προσθέτετε λίγο αλεύρι. Ανακατεύετε με το σύρμα, μέχρι να γίνουν χυλοί. Σκεπάζετε τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει ο χυλός.
  2. Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα και το ζεσταίνετε λίγο. Χτυπάτε τα έξι αυγά στο μπολ του μίξερ, ρίχνετε τη ζάχαρη και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα με το γάλα.
  3. Ρίχνετε το μείγμα σε μια λεκάνη (να είναι χλιαρό), Προσθέτετε το μαχλέπι, λίγο αλεύρι, λίγο αλάτι, τη φουσκωμένη μαγιά και ανακατεύετε σιγά σιγά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Ρίχνετε λίγο λίγο αλεύρι και τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Προσθέτετε το Βούτυρο και ζυμώνετε τη ζύμη απαλά. Σκεπάζετε τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί η ζύμη.
  4. Βάζετε την καρυδόψιχα σε ένα μπολ, ρίχνετε τη μαρμελάδα και τα ανακατεύετε. Χωρίζετε τη ζύμη σε τέσσερις μπάλες Παίρνετε μια μπάλα, την πλάθετε λίγο και την ανοίγετε λίγο με τον πλάστη. Απλώνετε το ένα τέταρτο από τη γέμιση, τυλίγετε τη ζύμη και την πλάθετε σε ότι σχήμα θέλετε. Ετοιμάζετε έτσι τέσσερα τσουρέκια.
  5. Στρώνετε σε τέσσερα ταψιά Νο 24 λαδόχαρτο και τοποθετείτε τα τσουρέκια. Τα αφήνετε πάλι να φουσκώσουν. Χτυπάτε το έβδομο αυγό και τα αλείφετε. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 30 λεπτά, τα βγάζετε από το ταψί και τα Βάζετε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply