Τσουρέκια γεμιστά
Υλικά
- 1 1/2 κιλό αλεύρι
- 1 1/2 φλιτζάνια βούτυρο
- 1 1/2 φλιτζάνια γάλα
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας μαγιά
- 7 αυγά
- 1/2 κουταλιές γλυκού μαχλέπι
- 2 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
- 2 φλιτζάνια μαρμελάδα
- 2 φλιτζάνια καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Διαλύετε τη μαγιά σε μια λεκάνη με δύο φλιτζάνια χλιαρό νερό και προσθέτετε λίγο αλεύρι. Ανακατεύετε με το σύρμα, μέχρι να γίνουν χυλός. Σκεπάζετε τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει ο χυλός. Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα, το βούτυρο και τα ζεσταίνετε λίγο. Χτυπάτε το έξι αυγά στο μπολ του μίξερ, ρίχνετε τη ζάχαρη και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα με το γάλα. Βάζετε το μείγμα σε μια λεκάνη (πρέπει να είναι χλιαρό). Ρίχνετε το μαχλέπι, λίγο αλεύρι, λίγο αλάτι, τη φουσκωμένη μαγιά και ανακατεύετε σιγά σιγά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτετε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και τα ζυμώνετε, ρίχνοντας λίγο λάδι στα χέρια σας, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Σκεπάζετε τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη. Βάζετε την καρυδόψιχα σε ένα μπολ, προσθέτετε τη μαρμελάδα και τα ανακατεύετε. Χωρίζετε την ζύμη σε τρεις μπάλες. Παίρνετε μια μπάλα, την πλάθετε λίγο για να ξεφουσκώσει και την ανοίγετε με τον πλάστη. Απλώνετε το ένα τρίτο από τη γέμιση, τυλίγετε τη ζύμη σε ρολό και την πλάθετε σε ό,τι σχήμα θέλετε. Ετοιμάζετε έτσι τρία τσουρέκια. Στρώνετε σε τρία ταψάκια πάνω σε λαδόκολλα και τα αφήνετε να φουσκώσουν ξανά και τα αλείφετε με ένα αυγό χτυπημένο με λίγο νερό. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά στους 180 βαθμούς χρειαστεί τα σκεπάζετε να μην αρπάξουν με αλουμινόχαρτο. Τα βγάζετε από τα ταψιά, και τα αφήνετε να κρυώσουν σε σχάρα πριν τα σερβίρετε.