ΤΥΡΙ ΤΗΓΑΝΗΤΟ
Υλικά
- 350 γραμμάρια τυρί Μπρι ή χαλούμι
- 25 γραμμάρια τρίμματα άσπρου ψωμιού
- 15 γραμμάρια πλιγούρι
- 1 αυγό
- Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε το Μπρι από τη σκληρή πέτσα του και το κόβετε σε 12 τρίγωνα κομμάτια. Σε μπολ ανακατεύετε τα τρίμματα του ψωμιού με το πλιγούρι. Σε άλλο μπολ χτυπάτε το αυγό. Περνάτε τα κομμάτια του τυριού πρώτα από το
- αυγό και μετά από το μίγμα με τα τρίμματα να τα σκεπάσει εντελώς.
- Ζεσταίνετε λάδι σε βαρύ τηγάνι και όταν κάψει τηγανίζετε τα κομμάτια
- του τυριού για 3 λεπτά ή ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.
- Τα βάζετε πρώτα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Σε πιατέλα βάζετε φύλλα πράσινης σαλάτας, και από πάνω το τυρί.