Τυρομπιφτέκια
Υλικά
- 1/2 κιλό κιμάς
- 200 γραμμάρια κασέρι
- 1 αυγό
- 3 φρυγανιές
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 3 λεμόνια
- 1 μικρό κρεμμύδι
- μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση
- Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη. Μουσκεύουμε τις φρυγανιές, τις στίβουμε και τις ρίχνουμε στον κιμά. Προσθέτουμε το αυγό, το χυμό ενός λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Σωτάρουμε με το λάδι τον μαϊντανό και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα προσθέτουμε μαζί με το λάδι στον κιμά. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί καλά και πλάθουμε κανονικά μπιφτέκια. Κόβουμε κομμάτια το κασέρι και κλείνουμε καλά ένα κομματάκι κασέρι μέσα σε κάθε μπιφτέκι. Τα ψήνουμε στην σχάρα του φούρνου, ραντίζοντας τα κατά διαστήματα με τον χυμό 2 λεμονιών και λίγο λάδι με ρίγανη. Κάτω από τα μπιφτέκια τοποθετούμε ένα ταψάκι για να χύνονται τα υγρά.
- Στο τέλος ρίχνουμε λαδολέμονο στο ταψάκι και γίνεται μια ωραία σάλτσα που με αυτήν περιχύνουμε τα μπιφτέκια. Συνοδεύονται με πατάτες τηγανιτές, με χόρτα βραστά ή χωριάτικη σαλάτα.