τυροκουλούρες με μαγιά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

τυροκουλούρες με μαγιά

Υλικά

  • 5 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλιές γλυκού μαγιά
  • 1 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνια γάλα
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • 3 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 300 γραμμάρια ανθότυρο
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1/2 φλιτζάνια σουσάμι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε το γάλα χλιαρό σε μια λεκάνη, προσθέτετε τη μαγιά, ανακατεύετε και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Ρίχνετε σε μια λεκάνη το αλεύρι με λίγο αλάτι, τα αυγά χτυπημένο, τη φουσκωμένη μαγιά, το βούτυρο (κρατάτε μία κουταλιές σούπας) και λίγο λίγο χλιαρό νερό. Τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Αλείφετε τα χέρια σας με το λάδι και συνεχίζετε το ζύμωμα. Σκεπάζετε τη λεκάνη και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Τη χωρίζετε σε κομμάτια και ανοίγετε κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Κόβετε τα φύλλα σε λωρίδες διαστάσεων 20×5 εκ. Βάζετε σε ένα μπολ το κεφαλοτύρι, το ανθότυρο και τα ανακατεύετε. Στρώνετε λίγο μείγμα κατά μήκος σε κάθε λωρίδα, την κλείνετε και την πλάθετε, ώστε να σχηματιστεί ένα κορδόνι. Ενώνετε τις δυο άκρες, σχηματίζοντας ένα κουλούρι. Αλείφετε δύο ταψιά με βούτυρο, τις τυροκουλούρες και αφήνετε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος. Χτυπάτε τον κρόκο με λίγο νερό, τις αλείφετε και τις πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε τις τυροκουλούρες στους για 30 λεπτά και τις βάζετε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply