Τυροκροκέτες με έμενταλ
Υλικά
- 200 γραμ. έμμενταλ τριμμένο
- 250 γραμ. αλεύρι από καλαμπόκι
- 3–4 ντοματίνια, κομμένα σε κομματάκια
- 1 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- Μπορούμε αντί για σχοινόπρασο, να χρησιμοποιήσουμε φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνια γάλα
- 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- σησαμέλαιο για το τηγάνισμα
- αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το έμενταλ συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει το τυρί και το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 μικρά μπολ, προσθέτουμε στο πρώτο το σχοινόπρασο και στο δεύτερο τα ντοματίνια και ανακατεύουμε. Το τρίτο το αφήνουμε μόνο με το έμενταλ.
- Σκεπάζουμε τα μπολ με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να κρυώσουν.
- Στη συνέχεια, τα βγάζουμε από το ψυγείο και φτιάχνουμε μπαλίτσες από κάθε μείγμα, φροντίζοντας να πασπαλίζουμε τα χέρια μας με αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό σησαμέλαιο και όταν κάψει, τηγανίζουμε τις μπαλίτσες μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τις βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.